Jatuuuh Cinta sama….

Assalamu’alalikum gorgeous!

Jauth cinta sama…..

Kebaya gueeeeeeeeeeee!!!! πŸ˜†

hasil payetnya oke bangeeeet euy.. suasana meriahnya dapet banget. Aura Minangnya kerasa banget a.k.a sangat merah dan meriah, huahahaha.. setelah molor 8 hari dari waktu yang ditentukan, dan sempet ada kejadian bahan songket untuk rok gw “keselip” alias blm dijahit karena ga ketemu bahannya pas tanggal 25 SeptemberΒ  itu. Tapi akhirnya semua jadi jugaaaa. kemarin. Alhamdulillah.. Dan kemarin si cami pun berhasil gw bikin speechless and ngeliatin gw trus sambil senyum2 berkomentar, “wah, ini mah nanti pelaminan n masnya udah ga kliatan, semua fokus ke kebaya ola..hahaha.” Gw ketawa aja deh dengernya.. hahahahahaha.. Doi seneng banget lah ngeliatnya. Dia bilang kebaya yang dipajang disitu jadi “nothing” gitu.. wakakakak.. readmore Jatuuuh Cinta sama....

chart1 Jatuuuh Cinta sama....169 unique page views

Apa yang Sudah?

Assalamu’alaikum gorgeous!

Akhirnya kemarin saya ke QZM untuk fitting.. huaaaa, kaget banget sama kebayanya. πŸ˜† keren banget, walau belum dipayet tapi mewahnya udah dapet banget. Soalnya kan emang bahannya sendiri udah rame. huehehe.. Di bagian perut dan punggungnya itu full sama bunga2 yang dari bahan tulle. dan rapi banget euy cara mereka nempelin bunga2 itu ke tulle polos warna merahnya. huaaah, jadi ngebayangin betapa pegelnya orang2 yang nanti akan bertugas memayet kebaya saya.. πŸ˜†

Tapi kebaya saya jadinya malah bernuansa hitam – abu2 – merah,Β  karena bahan tulle dan apilikasi bunga2nya memang cenderung ke warna hitam. Tapi nanti si bunga2 itu akan ditutupi oleh full payet bunga berwarna silver – merah.Β  No worries. πŸ˜€ Anyway, yang paling bikin kaget adalah di bagian lengannya. huahahahaha, ga nyangka dibikin segede itu gelembungnya.. πŸ˜† Trus saya jadi merasa sedikit tidak PEDE dengan si gelembung2 itu. Akhirnya saya minta mba Ani untuk sedikit “mengempiskan” gelembung yang ada di lengan itu. FYI buat yang ga ngerti maksud gelembung2 itu, bisa diliat di posting saya sebelumnya tentang model kebaya yang saya contoh di SINI. readmore Apa yang Sudah?

chart1 Apa yang Sudah?334 unique page views

Parno.exe

Assalamu’alaikum gorgeous!

June, 24th 2010

I’ve already put my mom’s textiles and mine at QZM.. When I was there, I saw couple of pretty Kebayas that will be pick up by the costumers. But still, I’m feeling a lil bit nervous about this. Because I never sew anything in this place before. What I’m most afraid of is that they couldn’t finish my Kebaya on-time.. 😐 πŸ˜• 😐

Oooooh hopefully they could finish it on time.. They promised me to finish it on September, 25th. I hope they will keep their promise. And thank God that the place isn’t far from my campus, so that I could check the progress everytime I go to the campus.. *parno.exe*

and off course, I’ll be as fussy as possible with them.. πŸ˜† mrgreen Parno.exe

and I hope it’s worth the price.. ❗ ❗ ❗

*****

Wasalamu’alaikum!

Ola Aswandi | Twitter @olanatics | IG olanatics

DO NOT COPY & PASTE THE PHOTOS WITHOUT PERMISSION

Copyright of olanatics.com

chart1 Parno.exe12 unique page views

Tanah Abang: Textile Paradise

Assalamu’alaikum gorgeous!

Holla! Today my mom and I went to Sunan Giri market a.k.a Pasar Sunan Giri.. hohoho.. Yep, I finally decided to sew my wedding reception’s Kebaya.. And we decided to have a Minang modification reception.. Ahay, why why why? because I wanna wear that silver Sunting! πŸ˜† I love to see BCL wearing that thing on her head.. πŸ˜€

Untitled-2 Tanah Abang: Textile Paradise

I wanna wear it!!!

Kereeeeeeen.. I’m proud to be a minang woman.. hahaha..

So there were we.. after having a pleasant conversation with QZM crew (she told us the textiles that need to be bought), we’re going to Brother’s Land a.k.a Tanah Abang, looking for a glamorous-affordable textile for my kebaya.. At first I was insist on having a super red kebaya, with silver Obi and a red ribbon in the middle of the obi.. so the silver will gonna be an accent only.. But but but.. After searching for a while, suddenly I can’t take my eyes off on a sparkling black tulle with silver flowers accent in it.. wahahahahaha, what an inconsistent person!! Yep the accents and the embroidery will be all silver, and grey.. aaaaaahhhh, now where should I put the red color??? Off course I put it as lining. πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ But after buying that textile, I see some bright red textiles calling on my name. Shoooottt!! And also a black tile with red flowers in it..aaaarrggh, thank you very much bro!! and yep, I bought “the” black tulle for my seserahan, thank God it’s quite affordable and fit in to my kebaya-seserahan budget. I also bought a gold satin for it. yup yup yup, let’s mix it up!! πŸ˜€

We also bought some textiles for my mommas, and for my sistas.. Moms will be wearing a dark purple tulle, with a lighter purple satin in it.. So elegant may I say.. πŸ˜‰ My sistas will be wearing a black tulle with red flowers and gold thread as accent, they will put a red satin behind it.. it’ll be S.E.X.Y… πŸ˜†

Here they are:

p4210031 Tanah Abang: Textile Paradise

Bride’s *with flash*

p4210034 Tanah Abang: Textile Paradise

Bride’s *non-flash*

p4210035 Tanah Abang: Textile Paradise

Plain red tulle for the hands and silver satin as an obi

p4210021 Tanah Abang: Textile Paradise

for moms – Elegant Purple

p4210019 Tanah Abang: Textile Paradise

for sistas – sexy kebaya πŸ˜†

p4210036 Tanah Abang: Textile Paradise

for Seserahan

too much red? so what? I love red! and a Minang reception should be RED! πŸ˜† maksa…

uh oh.. these are the models of my dream kebaya πŸ˜€ :

kebaya5 Tanah Abang: Textile Paradise

I love this kebaya!! gotta follow that ribbon and the obi.. β™₯β™₯

malam_resepsi_bunga_citra_lestari_dan_ashraf_sinclair_di_golden_ballroom_hotel_sultan-20081110-017-anang Tanah Abang: Textile Paradise

Yup.. BCL wanna be.. πŸ˜†

batik-bengkulu-ramli Tanah Abang: Textile Paradise

I wanna have that puffy hands.. a ‘lil european style won’t hurt! πŸ˜€

mm_books_08 Tanah Abang: Textile Paradise

I love this sketch.. me likey the puffy hands!! *drooling

dsc_0746 Tanah Abang: Textile Paradise

Cool Kebaya made by Harry Ibrahim

Do you get the sketch of my dream Kebaya already?? I hope you do.. and so does the dressmaker.. πŸ˜€ πŸ˜€ harap2 cemas

*****

Wasalamu’alaikum!

Ola Aswandi | Twitter @olanatics | IG olanatics

DO NOT COPY & PASTE THE PHOTOS WITHOUT PERMISSION

Copyright of olanatics.com

chart1 Tanah Abang: Textile Paradise99 unique page views