What To Wear For Hangout With Toddler

Assalamu’alaikum fellow readers!

As we get older, we crave our time with the youngest members of our family and the young families that are our friends. It’s undeniable that our baby has grown into an active toddler, and many of our friends face the same situation as ours.

As a mom, I usually ask my son to go out with me every once a week, and yes, just the two of us. Either we just hangout at my office, or go to the mall nearby for a slice of chocolate cake and do window shopping for toys.

fx-jan-4-683x1024 What To Wear For Hangout With Toddler

Kal is 2,8 years old now, and it is easier for me to bring him everywhere since I don’t have to bring so many baby stuffs in his bag. But today is an exception. I try not to bring extra bag for his stuffs. I just stuffed them all together in my bag. hehehe, I think it would be a lot lighter for me because I need to always hold his hand during our quality time in the public area.

So, I’m thinking of sharing some tips and tricks for this hangout activity with a toddler. Here they are:

  • Keep it light. Never bring too many stuffs in a bag. If you drive, just put any other stuffs which are less important in the car. If it is possible, try to only carry 1 bag for all, include your personal belongings. That’s why I prefer a tote bag, which is more spacious than any other women’s bags.
  • Wear simple and sweat-absorbing clothes. As for me, I like to wear a cotton top like Island Blouse with a Genny Palazzo Pants and a Plain Shawl, all by MISLA. All of them are very comfortable to wear.

fx-jan-2-683x1024 What To Wear For Hangout With Toddler

fx-jan-5-683x1024 What To Wear For Hangout With Toddler

  • Flats all the way. I’m not a high-heeled lady, my feet will be hurt like hell if I wear a pair of high heels more than 1 hours. 🙁 So, flat shoes is a must! Maap rakyat jelata
  • Wear a watch, please. Yeessssss, moms should wear a watch! You don’t wanna go home late and stuck in the crazy traffic jams, right? So please be your own time-keeper! 😆 Don’t. get. distracted.

fx-jan-1-684x1024 What To Wear For Hangout With Toddler

fx-jan-3-692x1024 What To Wear For Hangout With Toddler

  • Have fun! Since you’ll play with an active toddler, so please do not hesitate to run with your kid, pretending to chase one another, or even do the silly gestures with him/her. It’s your toddler time!

*****

Wasalamu’alaikum!

Ola Aswandi | Twitter @olanatics | IG olanatics

DO NOT COPY & PASTE THE PHOTOS WITHOUT PERMISSION

Copyright of olanatics.com

chart1 What To Wear For Hangout With Toddler284 unique page views

18 Comments

  1. wah.. klo gtu aku gak salah dung ya.. pergi sm toddler hampir sesuai semua dgn tips dari mbak ola ini, kecuali flat shoes, aku gak bs pake flat shoes, tp aku pake sepatu yg sedikit ada heel nya kira2 cukup 2 cm aja, hampir flat tp gak flat bgt 🙂

    • hehehe iya mbaa, males kan yaa kalo ribet2.. nah kalo soal sepatu biasanya tergantung kebiasaan si pemakai.. kalau aku kebiasaan pake sendal jepit, jadi rasanya nyiksa banget kalau pake heels.. 😆

  2. Karena krucilsnya tiga…tasnya ga cukup 1 nih. Biasanya 1 tas besar/tote utk keperluan saya sm mrk kyk tisu basah dll. Utk bekel makanan atau minuman biasanya bawa tas khusus. Baju gantu terutama buat si bungsu sdh bs ditinggal di mobil. Klo dulu mrk msh kecil baju ganti wajib di dlm tas.
    TFS Mak Ola

    • waaah udah punya 3 krucils mbaa? hebaaat bangeet bisa jalan2 vs 3 krucils hahaha.. salam kenal yaa mak Ophi!

  3. Hi Ola… sesama emak2 anak satu yang masih balita setuju bangettt deh ama tips ini, salam kenal ya..

    yuk mampir ke blog aku : stylediaryofmilkteabunda.blogspot.com

    • Hi Hi mba Andiyani (panggilannya apaa ya?) salam kenal jugaa.. insya Allah nanti dibalas berkunjungnya yaa 🙂

  4. Waah baru berkunjung ke blognya.Keren bingits.Saya juga sukanya yg simpel simpel meski krucils sudah pada gede dan gak perlu ngejar ngejar lagi.Salam kenal mak Ola

    • Salam kenal juga mak! terima kasih sudah berkunjung… semakin besar anaknya semakin santai yaa kita sebagai emak2 ngejagainnya hehehe 😀

  5. My wife also prefers to use flats. Hihihi. I guess its easier for us daddies to hang out with toddlers hihihi.

    • Yes indeed mas Dani! jadi dana beli flats aman donk yaa buat istri 😆 hehehe

  6. Hahaha.. toss dulu Olaa.. setuju deh sama semuanya. Terutama pake baju plus sepatu nyaman dan ninggalin barang-barang di mobil.

    Aku juga cuma bawa barang yang perlu aja di tas. Cuma air minum dan 2 mobil hotwheels. Jadi kalo bocil ngajakin ke toko mainan tinggal diajakin main hot wheels tanpa tergoda buat beli-beli. I keep my bag very light since my daughter is 1 year old. Skrg bocil udah hampir 4 tahun, kalo ketiduran pas grocery shopping ituuu lumayan banget encoknya, apalagi kl antri xD

    • Iyaa kalau aku masih bawa susu uht, minum kecil sama 1 set pakaian utk jaga2 hahaha.. nah, kalo pas kebagian ketidurannya itu yaa yg bikin encok harus digendong hahaha..

Mana jejaknya?